Инсинератори

ЛИТИЕ РУСЕ ЕООД е единствената фирма в региона със собствени проекти и изпълнение на инсинератори, които отговарят на изискванията на Директива 76 на ЕС.
Ние можем да проектираме и изработим съоръжение за обезвреждане на всякакъв вид продукт и с производителност от 20 до 1000 кг/час.

До момента ЛИТИЕ РУСЕ ЕООД има внедрени 12 инсинератора в България и един на о-в Ливингстън - Антарктида в Българската база.

Технологичния процес в инсинератора се обосновава на пиролизно и високо температурно изгаряне на дадения продукт. Това се постига освен с проектиране на определена функционална конструкция на инсинератор за даден продукт, така и чрез контрол, регулиране и настройка на редица параметри от които зависи правилното протичане на технологичния процес:

• Температури в първичната, вторичната и камера на горене

• Количество, скорост и вид поток на подавания въздух във всяка камера във всеки момент от технологичния цикъл за обезпечаване на необходимите параметри на технологичния процес на горене и пиролиза.

• Скорост и престой >2 sec. на горивните газове в определени зони на инсинератора обезпечаваща ускореното им окисляване и пълна неутрализация

• Осигуряване на вторично и третично допълнително нискотемпературно изгаряне на димните газове с оглед на пълното им окисляване и неутрализация.

Допълнително оборудване според типа на всеки инсинератор: адсорбер, абсорбер, циклон, керамичен филтър, комин, рекуператор, топлообменици

Добре конструирания и правилно настроен и управляван процес на даден инсинератор се характеризира с минимално количество на дим, липсата на мирис и вредни емисии в изходящите газове през целия технологичен цикъл.

Добре е да знаете, че не всеки инсинератор, произведен в ЕС отговаря на нормативната база!

Използвайте нашата форма за запитване. PDF iconИзтеглете, попълнете, запишете и ни я изпратете на имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


ПОЛЕЗНО:

 

Тук можете да откриете документи свързани с унищожаването на отпадъци  НОРМАТИВНА БАЗА

 

ЩО Е ИНСИНЕРАЦИЯ?