Болнични отпадъци

МЕДИЦИНСКИ ИНСИНЕРАТОРИ 

 

С оглед на нарастващия проблем с третирането на болничните отпадъци и ограниченията наложени от Европейското законодателство, най-доброто средство за справянето с този проблем е инсинерацията. По този начин се предотвратява непосредствената опасност от застрашаване на здравето на медици, пациенти и други хора имащи контакт с тези отпадъци.  

 

Голяма част от болничните отпадъци се определят като особено опасни. Изгарянето се определя, като единственият сигурен начин за предотвратяването на различни здравни и екологични рискове. В най-добрия случай е локален инсинератор за всяко лечебно заведение или според населения район. С цел премахването на транспортирането на тези отпадъци на далечни разстояния. 

 

Този тип инсинератори се характеризират с висока сложност на изпълнение, тъй като в тях се унищожават различни видове отпадъци (спринцовки, игли, отпадъци от операционни зали и от различните видове манипулации, лекарства и медицински препарати) .  С напълно компютъризирано управление наблюдаващо и регулиращо редица параметри за правилното протичане на технологичния процес. Предлагат се и автоматични и полуавтоматични системи за подаване на материалите.   

 

 Съоръженията са снабдени с редица филтри и сепариращи системи с цел пълното пречистване на димните газове и отделяне на праховите частици, като те се довеждат под НДЕ.  

 

Всички съоръжения, произведени от ЛИТИЕ-РУСЕ ЕООД отговарят на Европейските директиви за термично третиране на отпадъци и наредбите за допустими стойности на изходящите газове. 

 

 

Задължително условие при този тип инсинератори е непрекъснат мониторингов контрол на газовите емисии изпускани в атмосферата. 

 

Огромното количество отделена топлинна енергия може да се използва  във вид на топла вода или пара. 

Ние проектираме и изработваме съоръжения изцяло по спецификата на Вашите нужди. Те могат да бъдат с капацитет от 20 до 1000 кг/час.  Видовете горива са: Природен газ, пропан-бутан и дизелово гориво, като последното не се препоръчва поради отрицателната рентабилност. 

 Използвайте нашата форма за запитване. PDF iconИзтеглете, попълнете, запишете и ни я изпратете на имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Тук можете да откриете документи свързани с унищожаването на отпадъци  НОРМАТИВНА БАЗА