Битови и промишлени отпадъци

ПРОМИШЛЕНИ ИНСИНЕРАТОРИ 

 

В последните десетилетия се наблюдава застрашително увеличаване на отпадъците от промишлеността, които не подлежат рециклиране. Тяхното депониране е бомба със закъснител от гледна точка на екологията. Отново инсинерацията е най-добрата опция за справяне с този проблем. При правилно проектиран за целта инсинератор се извършва пълното унищожаване на този тип отпадъци. 

Тези инсинератори могат да унищожават голяма гама продукти: всякакви видове пластмаси, замърсени с химикали материали, течни органични продукти и много други. 

Този тип инсинератори се характеризират с висока сложност на изпълнение, тъй като в тях се унищожават различни видове отпадъци.  Съоръженията са снабдени с редица филтри и сепариращи системи с цел пълното пречистване на димните газове и отделяне на праховите частици, като те се довеждат под НДЕ.   

Всички съоръжения, произведени от ЛИТИЕ-РУСЕ ЕООД отговарят на Европейските директиви за термично третиране на отпадъци и наредбите за допустими стойности на изходящите газове.  

Задължително условие при този тип инсинератори е непрекъснат мониторингов контрол на газовите емисии изпускани в атмосферата. 

Проектирането и изграждането на такъв тип инсинератор е строго индивидуално според видовете отпадъци и тяхното средно месечно количество. 

Всички съоръжения са снабдени с напълно компютъризирано управление наблюдаващо и регулиращо редица параметри за правилното протичане на технологичния процес. Предлагат се и автоматични и полуавтоматични системи за подаване на материалите.   

Огромното количество отделена топлинна енергия може да се върне в производството във вид на топла вода или пара. 

 

Използвайте нашата форма за запитване. PDF iconИзтеглете, попълнете, запишете и ни я изпратете на имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Тук можете да откриете документи свързани с унищожаването на отпадъци  НОРМАТИВНА БАЗА