Животински продукти

                                                                     

                                                      Ветеринарни и СЖП инсинератори

 

Инсинераторни пещи разработени за месодобивната и месопреработвателната промишленост. 

 

Все по-голяма е нуждата от изграждането в България на локални  ветеринарни инсинератори поради редица екологични и финансови фактори. В този тип инсинератори се подлагат на термично унищожаване всички странични животински продукти: месо, кости, пера, стомашни трактове и други съпътстващи животински отпадъци.  

 

 

 

След инсинерацията остатъка от тези отпадъци е от 3-5% сухо вещество (пепел), която може да се третира като битов отпадък. остатък след инсинерация

  

Огромното количество отделена топлинна енергия може да се върне обратно в производството във вид на топла вода или пара.  

 

При по-голяма влажност на продукта за изгаряне >40% е нужно окомплектоване на инсинератора със сепарираща преса, която намалява влажността до необходимата. Липсата на такава води до повишаване на енергията нужна  за унищожаването на отпадъците. 

 

Всички инсинератори са окомплектовани с филтърни системи за отделяне на вредните емисии и сепариране на прахови частици от изходящите газове, като те са под НДЕ. По време на инсинерацията не се отделят дим, прах и мирис в атмосферата. 

 

Всички съоръжения са снабдени с напълно компютъризирано управление наблюдаващо и регулиращо редица параметри за правилното протичане на технологичния процес. Предлагат се и автоматични и полуавтоматични системи за подаване на материалите.   

 

Ветеринарните инсинератори за животински трупове (птици и птичи ембриони, прасета и др.) са облагодетелствани от гледна точка на разрешителни режими. 

 

Ние проектираме и изработваме съоръжения изцяло по спецификата Вашето на производство. Те могат да бъдат с капацитет от 20 до 1000 кг/час.  Видовете горива са: Природен газ, пропан-бутан и дизелово гориво, като последното не се препоръчва поради отрицателната рентабилност. 

 Използвайте нашата форма за запитване. PDF iconИзтеглете, попълнете, запишете и ни я изпратете на имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Тук можете да откриете документи свързани с унищожаването на отпадъци  НОРМАТИВНА БАЗА